Pametne brave

  Pametna brava je elektronsko mehanička brava koja je dizajnirana za obavljanje operacija zaključavanja i otključavanja vrata kada primi naredbu od uparenog uređaja putem bežičnog protokola.

Pametna brava nam omogućuje nekoliko različitih načina otključavanja: pomoću otiska prsta, PIN koda, elektronske kartice, aplikacije (Bluetooth i Wifi), fizičkog ključa

Pametne brave ulaze u kategoriju proizvoda koji čine takozvanu „pametnu kuću“, te je idealan korak u tom smjeru.

Budućnost odnosno načini otključavanja vrata pomoću pametnih brava:

Pomoću otiska prsta

Pomoću PIN koda

Pomoću elektronske kartice

Pomoću aplikacije (BT & WiFi)

Pomoću fizičkog ključa

 

Recite zbogom traženju ključeva.

Nemate mobitel ?

Zaboravili ste PIN?

Nemate karticu? 

Nemate ključ?  

Ne brinite Vaš prst je uvijek sa vama – pomoću otiska otvorite vrata.

 

Mobilna aplikacija za upravljanje pametne brave na daljinu

Ostavi ključ kod kuće i ostani bez brige

TTLock aplikacija vam omogućuje otključavanje i zaključavanje pametne brave bilo kad i bilo gdje. Generirajte vremenski ograničene šifre što je jako korisno u raznim situacijama. Mogućnost pregleda povijesti otključavanja/zaključavanja. Dodavanje jednog ili više otisaka prsta kojeg će brava prepoznati. 

Jednostavna za korištenja

Uvid u povijest otključavanja

Slanje šifre putem SMS-a

PUSH obavijesti kod otključavanja

Obavijest o praznim baterijama

Kompatibilno s Google Home i Amazon Alexa

 

U ponudi imamo velik asortiman pametnih brava i pametnih cilindara – koji će Vam olakšati svakodnevnicu.

 

Pametne brave u poslovnim prostorima

Bilo da se radi o uredu, skladišnom prostoru, arhivskom prostoru, proizvodnom prostoru… upravljanje ključevima može biti vrlo zahtjevno, jer određeni djelatnici trebaju ograničen i jednostavan pristup prostorijama. Dakako tu dolaze do izražaja pametne brave.

Neograničeni broj digitalnih ključeva

Kako bi djelatnicima omogućili pristup prostorijama, često se mora dodijeliti velik broj ključeva. To dovodi do visokih troškova i predstavlja sigurnosni rizik. Ako netko izgubi ključ, cijelu bravu i sve ključeve treba zamijeniti!. Pametne brave rješavaju problem  u tim poslovnim prostorima.

Praktično, pametno i sigurno

S našim rješenjem pametnog pristupa ovi su problemi stvar prošlosti! S pametnim bravama se pristup prostoriji može digitalizirati. Pametna brava jednostavno se montira na postojeća vrata, a zajedno s besplatnom aplikacijom i digitalnim dopuštenjima pristupa može se slati zaposlenicima, osoblju za čišćenje, dostavljačima, sigurnosnim službama … Aplikacijom za pametne brave, imate uvid tko je i kada imao pristup poslovnim prostorijama. Ovlaštenja pristupa mogu se jednostavno kreirati, prilagoditi ili deaktivirati u bilo kojem trenutku.

Našom elektroničkom pametnom bravom lako se upravlja putem aplikacije ili web platforme. Vlasnik firme može definirati vrijeme zatvaranja radnog prostora, odnosno da se automatski zaključavaju ulazna vrata ureda u točno određeno vrijeme. To osigurava da su vrata stvarno zaključana čak i ako je zadnji zaposlenik otišao bez zaključavanja vrata. Zahvaljujući aplikaciji, status vrata (otključana/zaključana) može se provjeriti bilo kada i s bilo kojeg mjesta. Uz funkciju protokola, svi procesi zaključavanja mogu se držati u vidu.

S pametnom bravom ne morate ići do tvrtke za provjeru statusa vrata. Ako vrata nisu zaključana, to možete učiniti od kuće pregledom u aplikaciji i zaključati ih.

Uz pametnu bravu, tvrtke ne samo da štede troškove za izradu ključeva već i u slučaju gubitka te zamjene ključeva i cilindara za zaključavanje.

 

Prednosti pametne brave

Olakšajte si život kupnjom pametne brave. Pametna brava je pametni kućni uređaj. Bluetooth i WiFi omogućuje korisnicima da zaborave na ključeve!, zaključavajući i otključavajući vrata otiskom prsta, PIN kodom, karticom ili pametnim telefonom ovisno o bravi. Pametne brave omogućuju čak i daljinski pristup, tako da možete otključati vrata i pustiti gosta unutra dok ste na poslu što može biti jako praktično, ali za daljinski pristup je potrebna dodatna oprema koja omogućuje spajanje pametne brave na WiFi.

Pametne brave koriste tehnologiju koja se oslanja na skeniranje otiska prsta, dok druge koriste podršku digitalnog dizajna i mobilne aplikacije. Najbolje je kupiti pametnu bravu koja omogućuje što više načina otključavanja.

 

 1. Daljinsko upravljanje putem aplikacije

Pametnu bravu moguće je otključavati i zaključavati preko aplikacije. Većina pametnih brava ima aplikacije za iOS i Android koje vam omogućuju daljinsko upravljanje bravom s vašeg mobilnog uređaja, praćenje dolazaka i odlazaka te upozoravanje na svaku aktivnost.

Za to trebate kupiti G2 Gateway uređaj. Kad uparite G2 Gateway uređaj i pametnu bravu tek onda vrijedi daljinsko upravljanje. Najčešće se to koristi kod iznajmljivača apartmana, kuća za odmor, odnosno kad vlasnik želi vidjeti tko ulazi i izlazi iz određenog prostora koji su dozvoljeni samo za zaposlenike i sl.

 1. Samo otključavanje

Povezivanje na bluetooth pomaže vašoj bravi da vas prepozna odnosno vašeg pametnog telefona kad se približavate i kad vas prepozna vrata se sama otključaju. To ne vrijedi za svaku pametnu bravu i to je posebno opcija koju birate na aplikaciji.

 1. Iskoristite više opcija ulaska bez ključa

Višestruke mogućnosti ulaska bez ključa mogu biti: ​​Otključavanje iz blizine s vašim pametnim telefonom, daljinsko otključavanje s vašim pametnim telefonom, prilagođene kodne šifre za bilo koga tko treba ući u vaš dom, glasovne naredbe i prepoznavanje dodira ili otiska prsta.

 1. Stvorite trajne ili privremene šifre za ulazak

Mnoge pametne brave omogućuju vam stvaranje trajnih ili privremenih šifra za npr. goste, usluge čišćenja, usluge popravka i svakog pojedinog člana vaše obitelji.

 1. Postavite ograničenja za pristup

Postavite ograničenje pristupa za svaki ulazni kod. Ograničenja mogu uključivati ​​dane u tjednu i određene sate kako bi se osiguralo da vlasnici šifre mogu pristupiti vašem domu samo u odobreno vrijeme.

 1. Automatsko zaključavanje

Postavite svoju pametnu bravu da automatski zaključa vrata ako su ostavljena otključana određeno vrijeme.

 1. Automatsko zaključavanje kada ste izvan određenog opsega

Automatsko zaključavanje izvan određenog opsega može automatski zaključati vaša vrata ako se lokacija vašeg pametnog telefona otkrije izvan određenog perimetra vašeg doma. (Ovo je također poznato kao geofencing.)

 1. Upozorenje na vašem pametnom telefonu

Primajte upozorenja na svoj pametni telefon ako netko pokuša provaliti ili dirati pametnu bravu.

 1. Nestanak internetske veze ili struje

Pametne brave također dolaze s tradicionalnim priključkom za ključeve tako da ih po potrebi možete koristiti kao standardnu ​​bravu. Osim toga, bluetooth će i dalje raditi s vašim pametnim telefonom kada ste u dometu telefona i zaključavanja za povezivanje. Pametne brave imaju u sebi bateriju koja traje do 1 godinu korištenja tako da nema straha od prestanka rada. Ako je baterija pri kraju i potrebna je zamjena, javlja vam na telefon da je pri kraju i kod otključavanje/zaključavanja vas upozori da je baterija pri kraju. Pametne brave koriste 3-2 AAA ili AA baterije, ovisno o modelu.

 1. Ugradnja pametne brave

Ugradnju pametnih brava definitivno možete sami. Iako se instalacija može razlikovati ovisno o modelu, uklonit ćete staru bravu i postaviti novi zasun, bravu i unutarnju ploču. Na kraju, postavite uređaj s potrebnom aplikacijom i gotovi ste.

 

Pametne brave u turističkom sektoru

Ne morate čekati da predate ključ od ulaza apartmana gostu.

Zato iskoristite pogodnosti tehnologije pametne brave za predaju digitalnog ključa putem digitalne tehnologije.

Svom gostu predajete šifru odnosno PIN za ulazak u apartman putem pametnog telefona.

Zato pametne brave u turizmu mogu biti vrlo korisne i praktične.

Kako odabrati pametnu bravu?

Mnogi žele nabaviti pametnu bravu. Ima puno brava različitih dimenzija i dizajna. Postoje drvena, metalna, staklena, plastična vrata itd. Koja pitanja se postavljaju kod kupnje pametne brave, neovisno o primjeni (dom, apartman, poslovni prostor ili hotel).

 1. ZA KOJE RJEŠENJE TRAŽITE PAMETNU BRAVU ?

Načinu na koji se može upravljati samom bravom. Ako tražite pametnu bravu za vaš dom, najpraktičnije je koristiti otiske prstiju svih ukućana jer svoj prst nitko neće zaboraviti kao što se to može desiti s ključevima. Za iznajmljivače u 99% slučajeva koristi PIN ili lozinka. Iiznajmili ste apartman od 01.08. do 07.08., sve što morate je da u mobilnoj aplikaciji kreirati lozinku koja će vrijediti od 01.08. do 07.08. i poslati je porukom vašem gostu. Za poslovne prostore možda je najbolje rješenje s e-Karticama, no također se mogu koristiti lozinke odnosno PIN.

 1. NOVA ILI VEĆ STARA VRATA ?

Ako ugrađujete nova vrata najbolje da instalirate odmah pametnu bravu, a ako imate stara vrata s običnom bravom tada morate izmjeriti dimenzije postojeće brave kako bi mogli kupiti i ugraditi pametnu bravu.

Najčešće dimenzije brava su 35×85, 40×85 i 45×85, tako da vaša brava najvjerojatnije ulazi u jednu od ovih skupina.

 1. DALI ĆE PAMETNA BRAVA BITI IZLOŽENA VREMENSKIM UVJETIMA?

Ako je pametna brava, cilindar ili tipkovnica izložena vremenskim uvjetima kao što su kiša, sunce ili snijeg, morate odabrati opciju s nekom vrstom IP certifikata. Pa je tako za vanjske vremenske uvijete, dakle ako nema nikakve zaštite kao što je krov, najbolje odabrati pametnu bravu ili tipkovnicu jer su takvi uređaji gotovo uvijek stvoreni za vanjsko korištenje (no svakako provjerite prije kupnje). Zbog načina izrade pametnih cilindara, njih je malo teže zaštiti od direktne kiše, no to ne znači da ih se ne može koristiti na vanjskim vratima.

 

Kada kupite pametnu bravu dolazi trenutak instalacije i puštanja u rad. Za to možete odabrati lokalnog majstora, a možete to odraditi i sami. U slučaju da se radi o tipkovnici, za to svakako preporučamo elektroinstalatera. Povezivanje pametne brave s vašim mobilnim uređajem nije komplicirano i može biti gotovo unutar par minuta. Zato pametnu bravu povežite sa svojim mobilnim uređajem samiŠto je pametna brava?

 „PAMETNE BRAVE“ nam daju potpuno nove pogodnosti…

Pametna brava je elektromehanička brava koja je osmišljena za obavljanje operacija zaključavanja i otključavanja vrata kada primi naredbu od povezanog uređaja putem bežičnog protokola. Pametna brava nam omogućuje nekoliko različitih načina otključavanja: pomoću otiska prsta, PIN koda, elektronske kartice, aplikacije (Bluetooth i Wifi), fizičkog ključa.

Pametne brave ulaze u kategoriju proizvoda koji čine PAMETNE KUĆE.

 

Zašto pametna brava ?

Ruke su ti pune vrećica, dolaziš do ulaznih vrata, pametna brava prepoznaje tvoj mobitel i automatski otključava ulazna vrata. Omogućuješ članovima obitelji ili prijateljima ulaz u tvoj dom kad tebe nema pa im jednostavno pošalješ kod za otključavanje putem SMS-a.

Iznajmljuješ apartman li sobu a nisi u blizini. Pametna brava ti omogućuje da preko mobilne aplikacije generiraš kod koji će vrijediti točno onoliko sati ili dana koliko ostaju gosti tako da ne mogu ostati dan duže i ulaziti u apartman istom šifrom(kodom).

Funkcionalnosti pametne brave su praktične zahvaljujući bežičnim tehnologijama poput Bluetooth-a i Wifi-a koje ti omogućuju kontrolu nad pametnom bravom neovisno o tvojoj fizičkoj lokaciji.

Ako koristiš pametnu bravu, uvijek ćeš imati pregled svih otvaranja ulaznih vrata upravo na svom mobitelu što može biti jako korisno u nekim situacijama.

 

Više načina otključavanja pametne brave

Većina pametnih brava omogućuje otključavanje čak više od 4 načina otključavanja vrata. Dok tradicionalna brava podržava samo jedan način.

Pametna brava omogućuje otključavanje vrata na više načina:

Pomoću otiska prsta

Pomoću PIN koda

Pomoću elektronske kartice

Pomoću aplikacije (Bluetooth i Wifi)

Pomoću fizičkog ključa

 1. Pomoću otiska prsta – pametna brava omogućuje spremanje jednog ili više otiska prsta prema kojima će omogućiti otključavanje.
 2. Pomoću PIN koda – pametna brava omogućuje spremanje ili generiranje koda koji će otvarati vrata. Također se može odrediti vremensko razdoblje za koje će biti omogućen ulazak pomoću tog istog koda.
 3. Pomoću elektronske kartice – pametna brava omogućuje ulazak karticom koja se dobiva s pametnom bravom.
 4. Pomoću aplikacije (Bluetooth i Wifi) – pametna brava omogućuje otključavanje vrata čim se korisnik približi s pametnim telefonom (ta funkcija se može onemogućiti). Pomoću aplikacije se može generirati PIN kod koji gosti trebaju unijeti preko tipkovnice na dodir na samoj bravi kako bi ušli u slučaju da vas nema u blizini da im otključate.
 5. Pomoću fizičkog ključa – sve pametne brave imaju mogućnost otključavanja i tradicionalnim ključem u slučaju praznih baterija. Ključevi dolaze s bravom. Cilindar za fizički ključ kod pametnih brava je većinom sakriven zbog same estetike jer se u pravilu ne koristi osim u slučaju kada se isprazne baterije pametne brave.

Instalacija pametne brave je lagana. Možete sami instalirati pametnu bravu za vrlo kratko vrijeme. Pametne brave rade na obične AA ili AAA baterije koje treba mijenjati jednom ili dvaput godišnje ovisno o modelu brave. Aplikacija vam javlja kada su baterije pri kraju tako da na vrijeme stignete promijeniti baterije i izbjegnete korištenje fizičkog ključa kako bi ušli. Većina pametnih brava sadrži USB port preko kojeg možete napuniti baterije.

Pametne brave